Ферари и Мерцедес са засилили интереса си към Макс Верстапен след победата на холандеца в неделя, пише „Ивнинг Стандард“. 

Младокът постигна втория триумф в кариерата си след убедително представяне на „Сепанг“ и това е накарало двата водещи тима да увеличат усилията си за привличането на пилота на Ред Бул. 

20-годишният Верстапен има договор с Биковете до края на 2018-а година, но сам заяви наскоро, че ако не получи кола, с която може да побеждава, без проблеми ще премине в друг тим. 

В претендентите за титлата през този сезон ще има свободни места след края на следващата кампания, тъй като дотогава са споразуменията с Кими Райконен и Валтери Ботас. Себастиан Фетел е обвързан със Скудерията до 2020-а, а Люис се очаква да преподпише със Сребърните стрели. 

Английското издание твърди, че от Ферари и Мерцедес няма да пестят пари за Макс и са готови да му плащат по 20 милиона паунда на година (около 22,6 милиона евро), което ще го превърне в един от най-скъпо платените пилоти в спорта. В момента той получава по около 5 милиона лири на сезон. 

Счита се, че германският тим е с предимство в борбата за подписа му, тъй като бащата на младока – Йос е близък с шефа на отбора Тото Волф. Освен това във Ферари няма да искат човек, който да съперничи на Фетел, тъй като там германецът е с ясен статут на №1.