Ръководството на португалския Спортинг излезе с официално изявление, в което потвърди прекратяването на контракта на българския голаджия Валери Божинов.

Повод за становището на лисабонския клуб станаха коментарите на агента на футболиста Джери Паломба, че Божинов все още е играч на иберийците.

"Спортинг поддържа становището си, че договорът на Божинов е прекратен. Клубът е изпълнил всички правила и изисквания за това. Изненадани сме от изявленията в медиите на Джери Паломба, агент на играча", започва изявлението на клуба, цитирано от БТА.

"След прекратяването на договора ръководството на Спортинг изпълни неговото желание за среща на 29 авугст, на която той не изказа никакви възражения по този въпрос", се казва още в позицията, защитена от португалците.

В същото време италианските медии информират, че 27-годишния Божинов е предложен на Лацио. "Орлите" търсят класен нападател, който да бъде конкуренция на титуляра Мирослав Клозе.

Паломба отхвърли информациите за оферти към нападателя от страна на Лече и Парма, но беше категоричен, че голямото желание на Божинов е да играе в Италия.