Президентът на Славия Венцислав Стефанов обяви, че "белите" ще имат нов стадион, който ще бъде изграден от чужд инвеститор.

Бат Венци заяви още, че Славия ще дели съоръжението с друг софийски клуб, като това най-вероятно ще бъде ЦСКА.

„Според мен управляващите злоупотребяват, че ще помагат на клубовете за изграждането на нови стадиони. Ние също бяхме лъгани“, започна Стефанов в предаването „Зона спорт“.

„Ние установихме контакт със сериозен инвеститор и на мястото на стадион Славия ще бъде изградено съоръжение, на което ще могат да играят два отбора. В това няма нищо лошо, това е практика в Италия, в Германия".

"Държавата няма да даде и един лев за това и този стадион ще може да приема всякакви събития. Фирмата, която ще изгради стадиона, е построила 19 стадиона. Инвеститорите искат просто 25 години да използват тази база за всякакви мероприятия".

"Предвижда се да бъдат построени и два големи паркинга. Вероятно ЦСКА ще играе на този стадион, ако обаче те не се съгласят, ще се намери клуб, който ще иска да играе футбол на хубав стадион, а от това и ще се получават пари“, добави Стефанов.

„Рано е да говорим за задкулисни игри в първенството. Още няма първа седмица и втора седмица, но със сигурност ще има. За мен оптималният вариант е 10 или 12 отбора в А група, които да се срещат по 4 пъти и така да се решават нещата, но като се има предвид какви корифеи има, няма да ме учуди, ако направят първенството ни на 3 третини“, завърши президентът на Славия.