Футболистите на Левски не са взимали премии от началото на сезона. Причината е, че "сините" записаха разочароващи резултати в Европа и България, което е накарало шефовете на клуба да спрат парите.

До момента "сините" са записали само две победи от общо девет мача по света и у нас. Успехите обаче са срещу отборите на Пирин Гоце Делчев и Любимец.

Засега водещият вариант е да се запази системата за премиране от миналия сезон. По нея футболистите получават премии за всички победи, но - в размер на 50 процента.

Останалото се дава само при първо място в есенното или в крайното класиране. Така в Левски изпуснаха камара пачки с незабравимото 1:1 срещу Славия в последния кръг на “А” група.

Колкото до временното класиране преди дербито на "сините" с "милионерите" днес, Левски се намира на 9-а позиция с актив от 9 точки, докато Лудогорец е 3-и с актив от 15 пункта.

Едно е сигурно Лудогорец ще направи всичко по-силите си да затвърди добрите впечатления, които остави от началото на новата кампания, докато Левски ще даде максимума от себе си, за да докаже, че класирането не отразява действителността.

Само преди четири месеца "сините" драматично спечелиха срещу тима от Разград с 1:0 и предвкусваха титлата, за да дойде леденият душ срещу Славия седмица по-късно. Сега и двата отбора са с нови треньори, но с все същата цел - първото място.

При успех Лудогорец ще измести Ботев Пловдив от върха в таблицата, а евентуални три точки могат да придвижат Левски до шестата позиция.