Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че отборът му тепърва трупа опит в мачовете в Европа и в бъдеще му предстоят още победи.

Вчера вечерта българският шампион изигра великолепен двубой и победи с класическото 3:0 Динамо Загреб в мач от втория кръг на група "В" в Лига Европа. Така Лудогорец има пълен актив от 6 точки от два мача, след като в първия кръг победи с 2:0 като гост фаворита в групата ПСВ Айндховен.

"След 3:0 е лесно да се говори. Отборът се представи на доста добро ниво. Трупаме международен опит и се надявам на още победи", заяви на пресконференцията след мача Стоев.

"Днес ние като колектив, като отбор бяхме по-добри. Минахме през доста мачове, през Слован, Партизан, Базел, ПСВ Айндховен, това ни дава самочувствие".

"Футболът винаги е съпътстван от грешки. Ако няма грешки няма да има и голове. В еуфорията също виждам нашите грешки, след като поведохме с 2:0".

"След като поведохме с 2:0 дадохме повече топката на Динамо и това ни създаде повече проблеми. Мисля, че в следващите мачове ще играем по-добре".

Същевременно в другия мач от групата ПСВ победи с 2:0 като гост украинския Черноморец Одеса и така Лудогорец е едноличен лидер в класирането.

"Определено очаквах, че ПСВ Айндховен ще победи в Одеса. Тук в България се говореше, че ПСВ Айндховен са ни подценили в първия мач. Аз лично знам как дисциплинирано и отговорно ПСВ Айндховен се готвеше преди мача с нас. Така че в никакъв случай не ни бяха подценили. Сега ни предстои мач с Черноморец в Одеса. И там ще отидем с желанието да победим".