Колоритният Джоуи Бартън ще продължи кариерата си в Бърнли. Снощи халфът, който бе свободен агент, подписа за един сезон с тима от Чемпиъпшип, който се надява да се върне бързо в елита. 

Футболистът бе спряган за преминаване в Уест Хям, след като тренира с отбора за известно време, но тя не се осъществи и той предпочете предложението на Виненочервените. 

„Много съм доволен, че Джоуи идва при нас. Проведохме няколко разговори и той се заинтересува сериозно от нашия проект. Мисля, че на терена всички го уважават, въпреки някои други неща около живота и характера му“ заяви мениджърът Шон Дайш, който е с основен принос за избора на Бартън. 

„Говорих много дълго вчера с Шон и веднага след като се разделихме разбрах, че искам да бъда част от неговия отбор. Той е най-впечатляващия човек, когото съм срещал от много дълго време“ каза бившият халф на Куинс Парк Рейнджърс. 

През сезон 2013-14 обаче, той имаше някои неприятни моменти с Бърнли, след като първо бе ударен с бутилка Кока Кола хвърлена от трибуните на „Търф Моор“, а през май 2014-а бе обиждан в Туитър, на което отговори: „Може и да сме надценени, но поне не ни се налага да живеем в Бърнли“.