Нюкасъл излезе начело в Чемпиъншип, след като спечели гостуването си на Барнзли с 2:0, благодарение на попадения на Дуайт Гейл. 

Нападателят се разписа след почивката и вече има 11 попадения през кампанията, докато тимът му спечели за 9-и път в последните си 11 срещи. 

Нюкасъл вече има 28 точки, с една повече от Норич, който изтърва два гола аванс срещу Фулъм и мачът завърши 2:2. 

Греъм Доранс вкара две дузпи за Канарчетата до почивката, но след нея Стефан Йохансен намали, а индивидуална акция на Крис Мартин лиши от победа Норич. 

Брайтън се изравни по точки с Хъдърсфийлд, като и двата тима имат по 25, доскорошният лидер гостува на Престън в сряда и може да настигне Свраките, ако успее да спечели. 

Бирмингам е 5-и с 23 точки, след като победи Родъръм с 4:2 и върви много добре, а последното място в плейофите за момента заема Бристъл Сити с 20 точки, но може и да го загуби много скоро. 

Астън Вила спечели втория си успех за кампанията, след като измъкна 2:1 на терена на Рединг. Джонатан Коджиа даде аванс на бирмингамци преди паузата, но след нея Ян Керморжан изравни за домакините. 

В края обаче Жордан Аю спечели дузпа, която сам реализира и донесе първия успех на Стив Брус начело на отбора. Вила все пак е два на 17-о място, с 14 точки. 

Ето и останалите резултати от междинния 13-и кръг: Блекбърн – Нотингам 2:1, Брайтън – Уулвърхемптън 1:0, Дарби Каунти – Брентфорд 0:0, Ипсуич – Бъртън 2:0, Лийдс – Уигън 1:1, Куинс Парк Р – Бристъл С 1:0.