Нюкасъл постигна втората си поредна победа във Висшата лига, след като надви Суонси с 1:0 като гости и вече има 6 точки в актива си. 

Въпреки че бяха без мениджъра си Рафа Бенитес, който се възстановява от операция, Свраките измъкнаха триумфа. 

Защитникът Джамал Ласелс се превърна в герой, след като първо изби пред голлинията удар на Тами Ейбрахам, а след това засече с глава центриране от корнер на Мат Ричи и в 76-ата минута вкара победния гол. Лебедите остават с 4 точки. 

В другия неделен двубой от английския елит Бърнли се наложи с 1:0 у дома срещу Кристъл Палас и вече има 7 точки. Новото попълнение Крис Ууд вкара и във втория си мач с екипа на Виненочервените, след като наказа грешка на съперника още в 3-ата минута. 

След това лондончани бяха по-добри, като стреляха 23 пъти към вратата, на два пъти техни удари бяха избити от голлинията, а в края Скот Дан пропусна от чиста позиция. Така Палас направи най-лошия си старт от 1925-а година и стана първият тим във Висшата лига загубил първите си 4 мача без да отбележи гол в тях. 

Така напрежението върху мениджъра Франк де Бур се увеличи значително, въпреки че той видя окуражаващи знаци. „Не мога да направя нищо повече. В крайна сметка пропуснахме положенията си, но се надявам, че скоро ще започнем да получаваме това, което заслужаваме” каза холандецът.