Монако е много вероятно да се раздели с Тома Лемар през следващото лято, обяви вицепрезидентът Вадим Василиев. 

Едва ли обаче френският шампион ще пусне играча през януари, въпреки че към него имаше много сериозен интерес от Ливърпул и Арсенал в края на август. 

Дори се говореше, че Артилеристите дори са предложили 90 милиона паунда за френския национал, но в крайна сметка до сделка не се е стигнало. 

„От Ливърпул имаше много голям интерес, но Арсенал бе изключително близо до привличането му. В крайна сметка обаче не стигна времето трансферът да бъде завършен. Естествено ние сме много доволни от това, че остана, тъй като той е важен за отбора“ заяви Василиев пред „Скай Спортс“. 

„Определено през следващото лято има сериозен шанс Тома Лемар да си тръгне, макар че нищо не може да бъде гарантирано. Но през януари не планираме раздяла с него, тъй като това не е подходящо време да се правят големи промени в един тим“ добави той. 

„Монако има определен модел, по който работи и когато преценим за подходящо даваме възможност на свои играчи да напуснат. Причината обаче не е само финансова, а и за да бъдем успешни отново. През януари не планираме промени и очакваме и Фабиньо да остане при нас“ каза още Василиев.