Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес призна официално, че напуска клуба след края на сезона. Испанецът потвърди слуховете по време на пресконференция, която даде заедно с президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис. Всичко това увеличи спекулациите, че в началото на следващата седмица Рафа Бенитес ще бъде представен като треньор на Реал Мадрид.

„Искам да поздравя на президента, на клуба и на феновете, защото научих много през тези две години в Неапол. В неделя ни предстои много важен мач и искам да приключа работата си тук с победа. Винаги е много тъжно, когато напускаш работа, където хората са се отнасяли топло с теб. С мен бе така още от началото на престоя ми в Неапол“, каза Рафа Бенитес.

Испанецът призна, че в основата на решението му е било неговото семейство. „Те бяха важен фактор за решението ми. Аурелио и Наполи направиха всичко по силите си да ме задържат и почти бях подписал нов договор“, каза още Бенитес.

Рафа изведе Наполи до полуфиналите в Лига Европа и в Купата на Италия, но към момента клубът се бори за третото място в Серия А, даващо право на участие в Шампионската лига. Кръг преди края Наполи изостава на Лацио с три точки, но в неделя приема именно „орлите“ и при победа ще завърши на третото място.

„Към момента мислите ми са насочени изцяло за мача с Лацио. Искам да победим и се надявам да го направим. Освен това искаме да подобрим рекорда си за най-много вкарани голове за един сезон. Убеден съм, че отборът и играчите израснаха много по време на моя период тук и полуфиналът в Лига Европа е доказателство за това.

Убеден съм, че направихме много позитивни неща заедно. Тази години изиграхме 59 мача и водихме битка в три различни турнира“, завърши Бенитес.