Роберто Донадони се раздели с "Парма" с интервю за местния вестник "Гадзета ди Парма". В което той разказа за отчайващата ситуация в клуба през последните месеци преди фалита.

"Когато дойдох в "Парма", аз вярвах, че съм намерил отбор и клуб, които да ми позволят да работя по определен начин. Десето място в първия сезон, после осмо и после шесто, което означаваше Лига Европа".

"Това бе потвърждението на моето желание и воля да изведа отбора напред. Аз държа задължително да кажа благодаря на хората от Парма. Да завършим по този начин бе истинска катастрофа".

"Предателство, което никой не очакваше, което е причина за огромно разочарование. Сега очакваме да се хвърли светлина върху случилото се".

"На тях (бившия президент Гирарди и изпълнителния директор Леонарди) ще им кажа в очите това, което трябва да им се каже. На четири очи. Разбира се, че са отговорните за случилото се".

"Затова, че "Парма" изчезна, голямата отговорност е на тези личности, които я управляваха. Но също и на тези, които не ги контролираха. Аз се надявам скоро отново да тренирам, но само за професионален проект, който си заслужава".

"Аз съм отговорен към моите помощници, моите сътрудници, един първокласен екип. С тях искам да се върнем заедно на терена. За това се борим, това умеем да правим."