Световният шампион с Италия Фабио Канаваро изрази опасения, че италианският футбол не се развива в правилната посока. Миналият сезон Ювентус игра финал в Шампионската лига, но нито един друг клуб от Серия А не успя да стигне значими успехи в Европа в последните 5 години.

„Италианският футбол минава през лош момент, въпреки финалът на Ювентус. Никой не е окуражен да прави промени, да инвестира в младите играчи, в инфраструктурата. Натъжих се, когато се разходих наскоро до стадиона на Наполи „Сан Паоло“, заяви бившият защитник.

Канаваро коментира и защитниците в съвременния футбол. „Наистина мисля, че вече ги няма онези защитници, които ги имаше преди време. А бяха времена, когато можеше да гледаш футболен мач само, за да следиш бранителите. Сега защитниците искат да играят с топката. Те предпочитат да следят топката, отколкото противниците си.

Как е възможно нападателите да вкарват по 60 гола? Със сигурност за това вината трябва да поемат защитниците“, отсече Канаваро.

Италианската легенда коментира и Давид Луис. Според него бразилският защитник на ПСЖ е много надценен.

„Очевидно е, че бразилските защитници се продават най-добре. Но ако Давид Луис струва 50 млн. евро… Лично аз харесва много Жером Боатенг. Той е много здрав физически. Най-добрата двойка за мен е тази на Реал Мадрид – Пепе и Серхио Рамос“, каза още Канаваро.