Дженоа спечели дербито на град Генуа със Сампдория, след като ги разгроми с 3:0. Два гола за символичните гости вкара испанският нападател Хесус Хоакин-Сусо, който се разписа за 2:0 в 26-ата минута и в 74-ата, оформяйки крайния резултат. Леонардо Паволети откри още в 3-ата.

Палермо измъкна 0:0 при гостуването си на Фиорентина и се изкачи над зоната на изпадащите, възползвайки се от домакинсткото поражение с 1:3 на Карпи от Лацио. Българският полузащитник Ивайло Чочев се появи като тактическа смяна в 89-ата минута на мястото на Франко Васкес. Фиорентина остава 5-а в класирането и е сигурна за място в Лига Европа, заедно с намиращия се на 4-а позиция Интер.

И докато Палермо се опитва с всички сили да оцелее в елита, то Фрозиноне направи каквото трябва, за да израдне. Макар да имаха теоретични шансове да се спасят, днес ръководителите на дебютантите в Серия А извадиха от състава всички опитни играчи и дадоха шанс в мача със Сасуоло на младоци и резерви. Българинът Александър Тонев остана на резервната скаймейка и не се появи на терена. С домакинското си поражение с 0:1 Фрозиноне напрактика изпадна, докато гостите продължават битката си с Милан за място в Лига Европа.

Лацио завърши мача в Модена с отбора на Карпи с 9 човека заради червените картони на капитана Лукас Билия и Филип Джорджевич, като те напуснаха терена в последните седем минути. Милан Бишевац, Антонио Кандрева и ветеранът Мирослав Клозе се разписаха за столичани.

Нападателят Джери Мбакога пропусна две дузпи за Карпи преди почивката, а в края на мача все пак върна едно попадение.