Голям скандал избухна в италианския футбол! Бившият президент на футболната федерация Карло Тавекио, който вчера подаде оставка заради отпадането от Швеция на баражите за класиране на световното първенство, беше обвинен в сексуален тормоз, гръмна La Stampa.


Според изданието, неназована жена се е оплакала от 74-годишния Тавекио, че е била насилена. Името й не се споменава, но се съобщава, че заема длъжността спортен директор. Тя твърди, че е посетила Тавекио в кабинета му, за да обсъдят служебен въпрос, но той дръпнал завесите и се опитал да я докосне. Дамата допълва, че това не е единственият подобен инцидент и тормозът се е повтарял многократно. Тя вече е подала жална до прокуратурата в Рим, която е подкрепена с видео и аудио запис, които да докажат вината на Тавекио. Това не е първи скандал, в който се замесва неговото име.

Припомняме, че малко преди да спечели изборите за президент на Италианската футболна федерация, той нарече африканските футболисти в Серия "А" "ядящи банани". По-късно пък се появиха записи, в които се отнася грубо към евреите и хомосексуалистите. "Нямам нищо против тях, но по-добре да са далеч от мен", каза тогава Тавекио, след което заяви, че е бил изнудван заради думите си.

Тавекио стана шеф на италианския футбол през 2011 г., след като в избори победи легендата на Милан Деметрио Албертино, събирайки 63.63% от гласовете.