Крилото на Челси и Испания Хуан Мата защити своя съотборник в националния отбор на "Фуриите" Фернандо Торес за головата му суша.

Нападателят за пореден път не успя да отбележи гол за своята родина, но Мата смята, че е  въпрос на време Нандо да започне да намира противниковите мрежи.

Торес не е вкарвал за Испания от контролата срещу САЩ през юни, когато "Ла Фурия" стигна до разгромна победа с 4:0.

Преди това последният му гол за селекцията на Висенте Дел Боске бе през септември 2010 година, когато нападателят реализира два гола при победата над Лихтенщайн с 4:0.

Мата обаче настоява, че неговият сънародник и съотборник има подкрепата на всички национали на страната, въпреки че от доста време не се е разписвал.

"Аз съм постоянно с Торес на клубната база на Челси и виждам, че той е наистина много нетърпелив да вкара попадения за клубния си тим и за Испания", коментира Мата, цитиран от "Ас".

"Той изигра няколко отлични мача за нас и съм сигурен, че ще продължи да подобрява спортната си форма", добави той.

Испания ще се изправи срещу Шотландия в последната си евроквалификация. Двете страни ще се срещнат една срещу друга във вторник, а крилото вижда в този мач наистина труден двубой за неговата родина.

"Тези, които играят за Испания, винаги искат да побеждават. Шотландците сигурно ще се опитат да ни създадат проблеми, определено мачът няма да е лек за нас", завърши Мата.