Прокуратурата в Милано поиска 3 години и 8 месеца затвор за футболиста Амантино Мансини. Бившият играч на Рома, Интер и Милан е съден за изнасилване от бразилска балерина. Играчът, който от януари се завърна в родината си в Атлетико Минейро, е нападнал момичето на празненство организирано от Роналдиньо в Милано.

Инцидентът станал в нощта между 8 и 9 декември 2010 г. Тогава Мансини се възползвал от факта, че бразилката била почти в несвяст от употребения алкохол. Тя не се чувствала добре и поискала да се прибере. Мансини предложил да я закара, но вместо това я завел в своя апартамент и се възползвал от нея.  Футболистът веднага е обвинен в сексуално насилие. На сутринта на 9 декември бразилската балерина посетила полицията и обвинила Мансини.

Куриозното е, че преди няколко дни момичето е оттеглило обвиненията си срещу Мансини. Въпреки това, процес ще има. До момента Мансини винаги е твърдял, че момичето е било в съзнание и всичко е било по взаимно съгласие. Очаква се съда да се произнесе на 28 ноември.