Нюрнберг - Борусия Дортмунд, среща от шестия кръг на германската Бундеслига. Събота, 16.30 часа българско време, стадион "Франкенщадион".


Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Суботич, Хумелс, Сократис, Шмелцер, Кирх, Гюнтер, Дурм

Халфове:
Бендер, Шахин, Гроскройц, Блашчиковски, Мхитарян, Ройс, Хофман

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Дукш, Шибер

Контузени: Пишчек, Кел, Гюндоган

Прогноза на Gol.bg:

При победа утре Борусия може да стане осмият клуб с пълен актив от точки след първите шест кръга в Бундеслигата. През миналия сезон обаче вицешампионът на Германия и Европа за първи път загуби точки именно на "Франкенщадион", при равенството 1:1.

В редиците на утрешните съперници има по двама футболисти, които са играли за противника - Маркус Фойлнер и Даниел Гинчек (Нюрнберг), както Илкай Гюндоган и Юлиан Шибер (Борусия).

Баварците изпитват трудности, когато се изправят срещу актуалния лидер в таблицата. Последната победа на Нюрнберг над водач в класирането датира от 2004 година, когато бе разбит Волфсбург.

Изключвайки Байерн и Хамбургер, Дортмунд е най-неприятният съперник на Нюрнберг, регистрирайки 31 победи в 62 мача, при голова разлика 105:67 за "жълто-черните".

Откакто Юрген Клоп пое Борусия, неговият тим е записал седем победи и едно равенство в осем мача срещу франките, а в последните 26 двубоя между тези съперници лидерът в класирането има само едно поражение.

За двама футблисти на гостите срещата със сигурност е очаквана с нетърпение. Свен Бендер ще изигре своя стотен мач в Бундеслигата, а Марко Ройс ще се опита задължително да се разпише, защото от всички участници в Бундеслигата, острието не е вкарвал само на Нюрнберг.

През този сезон домакините все още нямат победа, докато гостите са с пълен актив и със сигурност ще искат да се реваншират пред феновете си за нещастната загуба от Наполи в Шампионската лига.

Макар през последните години Нюрнберг да се утвърди като един от най-стабилните домакини в Германия, тимът изпитва видими трудности през тази кампания и е твърде вероятно целта на отбора да бъде оставане в елита.

Борусия Дортмунд е още по-силен при гостуване на противници от ранга на Нюрнберг, тъй като "жълто-черните" получават далеч повече свободни пространства, демонстрирайки основното си оръжие - убийствената контраатака.

Навярно ще станем свидетели на оспорван сблъсък с много физически единоборства, но логиката сочи, че Борусия ще запише шеста поредна победа в първенството този сезон.


Резултат:  Нюрнберг - Борусия Дортмунд  1:2