Шалке - Байерн Мюнхен, сблъсък от шестия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Фелтинс Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Шалке:

Вратари: Хилдебранд, Ферман

Защитници: Хьоведес, Матип, Учида, Аого, Фукс, Сантана, Айхан

Халфове: Нойщедтер, Хьогер, Дракслер, Фарфан, Джоунс, Клеменс, Горецка, Майер

Нападатели: Шалай, Кевин-Принс Боатенг

Контузени: Пападопулос, Хунтелаар, Обаси



Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке

Защитници: Данте, ван Буйтен, Рафиня, Кирхоф, Джером Боатенг, Лам, Алаба, Контенто

Халфове: Робен, Шакири, Рибери, Швайнщайгер, Кроос

Нападатели: Мюлер, Манджукич, Писаро

Контузени: Бадщубер,  Мартинес, Тиаго Алкантара

Извън групата:  Гьотце, Хойберг, Вайзер

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора започнаха участието с в Шампионската лига с клАсически победи на свой терен и утре влизат в дербито на кръга с голяма увереност.

Байерн със сигурност не е същото страшилище от миналия сезон, тъй като пукнатините в защитата на тима се очевидни. Пресата, налагана от момчетата на Пеп Гуардиола дълбоко в половината на противника е отлична предпоставка за скоростни контри по посока вратата на Мануел Нойер.

В същото време е видно, че Шалке прогресира, а привличането на Кевин-Принс Боатенг спокойно може да се нарече "трансферен удар". За разлика от миналия сезон "миньорите" изглеждат по-вариативни и вече набират скорост.

Силен старт на сезона прави Юлиан Дракслер, който със сигурност ще бъде основното оръжие на своя отбор в двубоя утре вечер. Той ще трябва да се бори не само с отбраната на Байерн, но и срещу статистиката: "небесно-сините" загубиха последните си четири шампионатни мача срещу мюнхенци с голова разлика 0:10.

От началото на този век Байерн се мъчи най-много на стадиона на Шалке, губейки цели шест срещи там. В последните осем мача за първенство обаче рурците имат само една победа, влизайки в серия от пет предни загуби във всички турнири - нещо, което не се е случвало преди това.

Баварците нямат загуба в последните 30 срещи в Бундеслигата и ако вземат поне точка, ще се изравнят с Борусия Дортмунд, който е на второ място в символичната класация.

В редиците на гостите Марио Гьотце и Пиер-Емил Хойберг вече са здрави, но все още провеждат индивидуални занимания и остават извън групата на своите. Извън състава на домакините остават Хунтелаар, Пападопулос и Обаси.

Европейският клубен шампион все още не се е оказвал в ролята на догонващ в първенството под ръководството на Пеп Гуардиола, но до момента е реализирал само девет гола. За справка, в двете години при Юп Хайнкес Байерн бе нанизал до този момент съответно 16 и 17 попадения.

Шалке пък демонстрира защита тип "швейцарско сирене" в първите три кръга, когато допусна цели девет гола. В следващите два мача обаче вратата зад Тимо Хилдебранд остана "заключена", а утре стражът може да запише своя стотен мач в Бундеслигата без допуснат гол.

По всяка вероятност съперниците ще заложат на динамична, офанзивна и отворена игра, създавайки редица голови положения и пред двете врати. Затова прогнозираме зрелищен двубой без краен победител.


Резултат:  Шалке - Байерн Мюнхен  2:2