Монако претърпя втора поредна загуба от началото на сезона във френската Лига 1, отстъпвайки с 1:4 като гост на Бордо.

До поражението обаче се стигна след скандално съдийство на рефера Тони Шапрон, който отсъди две измислени дузпи за домакините и призна гол от еднометрова засада.

Преди това Димитър Бербатов бе открил резултата за Монако с хубав гол с глава, но за втори пореден път усилията му се оказват напразни, след като в предишния кръг той изработи дузпа, но тимът му падна у дома с 1:2 от Лориен.

През първото полувреме Монако имаше преимущество, като в основата на всичко най-интересно бе Димитър Бербатов. В 19-та минута той поднесе технично от въздуха с пета към Окампос, чийто удар обаче бе спасен. След центрирането от получилия се корнер Бербатов овладя в типичен свой стил елегантно топката и нанесе труден удар с външната част на крака, но не успя да придаде достатъчно сила и това позволи на вратаря да спаси.

В средата на полувремето бе единственият опасен удар на домакините - дело на Хазри от фаул, но Субашич спаси.

Към края на полувремето Бербатов стреля силно извън наказателното поле, получи се рикошет който излъга вратаря, но за негов късмет топката мина покрай вратата.

В 44-та минута обаче Монако заслужено откри резултата. Жермен центрира към втората греда, където от трудна позиция Бербатов засече изключително елегантно и точно с глава.

Бордо обаче изравни резултата само три минути след почивката. Бившият играч на Реал Мадрид Жулиан Фобер центрира силно към втората греда, там бившият играч на Байерн Мюнхен Диего Контенто свали с глава и Диего Ролан от един метър засече в мрежата.

След това на преден план излезе съдията, който записа "хеттрик" от случайни или умишлени грешки, които решиха мача. Първо в 60-та минута той отсъди меко казано скандална дузпа, за минимално докосване с ръка на защитник на Монако срещу Хазри. Дузпата бе дори по-измислена от тази на Фред срещу Хърватия на световното първенство в Бразилия, а Сала реализира от бялата точка.

В 65-та минута падна нов гол след центриране от фаул, при което Сане продължи с глава и Ролан отблизо направи добавка. Той обаче се намираше в поне еднометрова засада, останала неотсъдена от съдията.

В 73-та минута дойде време за нова дузпа, след като Харзи изпревари Субашич за топката, който протегна крак, но го дръпна. Контакт нямаше, но нападателят използва да падне на земята и съдията веднага посочи бялата точка. Този път самият Харзи изпълни и направи резултата 4:1