Руската ракета Александър Овечкин вкара два гола за успеха на Вашингтон с 4:0 над Питсбърг в първенството на НХЛ и излезе начело в листата на голмайсторите. Вратарят на победитерите Брандън Холтби се завърна след лека контузия и регистрира петия си мач без допуснат гол през тази година.

В същото време столичани прекъснаха и серията си от четири поредни поражения срещу този съперник. Овечкин вкара в първата третина при добавка, а също така се разписа и във втората. С тези два гола има вече 29, с един повече от Рик Неш и Тайлър Сиджуин. Другите две попадения за Кепитълс вкараха Ерик Фер и Майк Грийн, и двамата в третата част.

За Питсбърг това е пета загуба в последните шест мача, като те играха без Евгений Малкин заради контузия, както и без пълноценния Кросби. Въпреки това те са на 2-о място в дивизия Метрополитен с 62 точки, а Вашингтон има 59.

Ню Джърси Девилс взе успех с 2:1 след дузпи над Торонто, като и двата отбора са в долната половина на Източната конференция. За дяволите точни при дузпите се оказаха Якоб Йозефсон и Патрик Елиас.

Лос Анджелис се наложи с 4:3 над Чикаго, който е на 3-о място в Централната дивизия с 62 точки, колкото има и Сейнт Луис. Джейк Мъцин вкара победната шайба за Кралете 3:37 минути преди края на мача, а Джеф Картър се отчете с два гола и асистенция.

Гостите на три пъти повеждаха, като за 1:1 и за 2:2 се разписваше Картъ,р а за 3:3 вкара Тайлър Тофоли по-малко от три минути преди победния гол. Въпреки това защитаващите титлата си Лос Анджелис все още са на 5-о място в Тихоокеанската дивизия с 54 точки.