Носителят на купа "Стенли" Лос Анджелис надделя над гостуващия Детройт с 1:0 и постигна осма поредна победа в редовния сезон на Националната хокейна лига.

С успеха шампионите се изкачиха на трето място в Тихоокеанската дивизия, което гарантира виза за плейофите. Единственото попадение в двубоя реализира Джъстин Уилямс при числен превес в 2:24 минута на мача.

Вратарят на домакините Джонатан Куик отрази всичките 20 удара за 35-ия "шътаут" в кариерата си. Лос Анджелис е само на победа от изравняване на рекордната си серия от девет поредни успеха от сезон 2009/2010.

Ню Йорк Айлендърс се утвърди на върха в дивизия "Метрополитън", след като разгроми гостуващия Аризона с 5:1. Брок Нелсън и Каел Муйиера се отличиха с по гол и асистенция, а Андерс Лий, Мат Мартин и Джони Бойчук също се разписаха за третия последователен успех на тима.

Марк Аркобело вкара за гостите, а вратарят Майк Смит отрази 34 шайби, но това далеч не беше достатъчно. Градският съперник Ню Йорк Рейнджърс също постигна успех след 1:0 над гостуващия Калгари. Кевин Хейс се разписа в 3:00 минута на третата част, а стражът Кам Талбот парира 21 удара за първия си "шътаут" през сезона.

Вратарят Михаел Нойвирт направи впечатляващите 45 спасявания и помогна за победата на последния в класирането в лигата Бъфало с 4:2 при гостуването на Кълъмбъс.

Центърът Земгус Жиргенсонс, която участва в "Мача на звездите на НХЛ, се отличи с гол и асистенция, но напусна в средата на мача с контузия в десния глезен след удар със стик от Джеймс Вишневски.

Монреал запази лидерската си позиция в Източната конференция след убедително 5:2 в залата на Сейнт Луис. Алекс Галченюк завърши с два гола и асистенция, а Брендън Галагър добави още две попадения за успеха на гостите.

Майкъл Бурнивал също вкара за канадците, а вратарят Кори Прайс отрази 27 шайби. Лидерът в лигата Нешвил постигна 15-а победа в последните си 16 домакинства след 5:2 над Колорадо. Роман Йози се отличи с гол и асистенция за успеха, който беше 26-и за тима от 30 мача пред собствена публика в кампанията досега.