Капитанът Джон Таварес отбеляза гол 21.8 секунди преди края на продължението при победата на Ню Йорк Айлендърс над Торонто с 4:3 в среща от редовния сезон на първенството в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Таварес е лидер в НХЛ с 33 гола и 72 точки в 68 мача. Айлендърс губеше с 0:2 след втората част, но успя да спечели двубоя. Тайлър Кенеди, Франс Нилсен и Кейси Сизикас се разписаха през третата част за тима на Айлендърс, който води с три точки пред Рейнджърс на върха в дивизия Метрополитън.

Вратарят Михаел Нойвирт направи 22 спасявания за победителите, които са домакини на Рейнджърс във вторник. Нешвил победи Аризона с 2:1 след продължение с гол на Джеймс Нийл 2:45 минута след началото на добавеното време.

Пека Рине отрази 27 удара за Нешвил. Сан Хосе записа 10-и пореден домакински успех срещу Питсбърг - 2:1 след изпълнение на дузпи. Томи Уингълс преодоля Марк-Андре Флюри в осмия кръг при наказателните удари, а Анти Ниеми направи 39 спасявания и отрази седем от осем дузпи.

Последната домакинска загуба на Сан Хосе от Питсбърг е на 22-и октомври 1997 година. Детройт спечели срещу Едмънтън с 5:2, а Ванкувър се наложи над Анахайм с 2:1.