Хокеистите на Канада се завърнаха на световния връх. Кленовите листа триумфираха с 25-ото си отличие, след като разбиха историческия си опонент Русия с 6:1 на финала в Прага и станаха шампиони за първи път от 2007-а

Канадците стигнаха до трофея след отличен турнир, в който спечелиха 10 победи в редовното време, с което заслужиха чек за 1 милион швейцарски франка. „Точно затова дойдохме – да спечелим. В течение на турнира се подобрявахме и оставихме най-доброто за финала” каза Сидни Кросби, който завърши с гол и асистенция е един от малкото печелил световната титла, олимпийската и купа „Стенли”. 

Коуди Ийкин откри за Канада в първата третина, а във втората интригата приключи след 3 шайби на Кросби, Тайлър Енис и Тайлър Сегуин, само в рамките на 6 минути.  

В последната третина Клод Жиру и Нейтън Маккинън добавиха още два гола и резултатът стана 6:0. Почетният гол за Русия вкара Евгений Малкин, но това едва ли топли особено Сборная. 

Джейсън Спеца от победителите бе избран за Най-полезен играч на надпреварата, след като стана и най-резултатният със своите 14 точки. В мача за трето място САЩ победи домакините от Чехия с 3:0.