Хокеистите на Тампа Бей Лайтнинг поведоха с 2-1 победи във финала за Купа Стенли, след като се наложиха с 3:2 при гостуването си в Чикаго. Двубой №4 отново е в залата на Блекхоукс, но тимът от Флорида си върна домакинското предимство. 

Вратарят Бен Бишъп, който бе под съмнение за двубоя, го изигра на високо ниво и помогна за триумфа с 36 спасявания. Защитникът Виктор Хедман се отчете с 2 асистенции за успеха, а отбраната на гостите отново бе отлична. 

Светкавиците се справят прекрасно срещу звездите на съперника Патрик Кейн и Джонатан Тоус, които до този момент общо имат само една точка и това обяснява защо Тампа Бей поведе в серията. 

Двата тима си размениха по един гол в първата третина, а в третата се случи същото, при това само в рамките на 13 секунди и резултатът бе 2:2. 3 минути и 11 секунди преди края обаче, Хедман достигна една шайба в ъгъла, след което я подаде отлично на Седрик Пакет пред вратата и той направи 3:2 за гостите, с което денесе победата. 

Райън Калахан и Онджей Палат също вкараха за победителите, които спечелиха втори пореден мач от серията и поставиха под сериозно напрежение съперника си от Чикаго.