Легендата Яромир Ягър ще бъде част от НХЛ и през следващия сезон. 44-годишният хокеист подписа договор за един сезон с Флорида Пантърс, където игра до края на тази кампания. През февруари догодина той ще навърши невероятните 45 години!

Чехът дори бе водещият реализатор на Пантерите за миналия сезон, като завърши с 66 точки, извежзайки състава до титлата в Атлантическата дивизия и участие в плейофите, където обаче съставът загуби от НЙ Айлендърс в първия кръг. 

Това ще бъде 23-ия сезон за него в Лигата, като до момента има невероятните 1868 точки и е само на 19 от втория във вечната ранглиста Марк Месие. Лидер с изключителните 2857 е разбира се Уейн Грецки. 

В същото време в плейофите на Запад се стигна до равенство 2-2 победи. Далас надви Сейнт Луис с 3:2 като гост след като Коуди Ейкин отбеляза решителната шайба 2:58 минути след началото на продължението. 

Нешвил пък измъкна 4:3 от Сан Хосе, като победният гол падна в средата на третата добавена третина. Майк Фишър бе героят за Предатърс, а преди това отбора му се справи 6 пъти в ситуации, в които бе с човек по-малко на леда.