Хокеистите на Сан Хосе Шаркс отново доминираха и след 3:0 срещу Сейнт Луис, вече водят с 2-1 победи във финала на Западната конференция в НХЛ. 

Вратарят Мартин Джоунс отрази всичките 22 удара към вратата си и записа втора поредна суха мрежа за Акулите, които никога в историята си не са играли финал за Купа Стенли, но сега може би е време да прекъснат тази поредица. 

Тимът от Калифорния спечели общо едва 3 мача при предишните си 3 участия на финал в конференцията, но сега изглежда много уверен. Мач №4 е отново в Сан Хосе, където Акулите са в серия от 6 поредни победи. 

Те отново показаха солидна игра в защита, а освен това отбелязаха по един гол  във всяка третина, за които им бяха необходими само 14 точни удара и това накара треньорът на съперника да извади вратаря Брайън Елиът в средата на третата част, когато всичко бе ясно. 

„Проблемът не е вратаря. Когато не вкараш не можеш да се надяваш да спечелиш, така че нашата задача е да се справим по-добре и в атака и да бъдем по-силни в предни позиции“ заяви защитникът Алекс Пиетранджело.