Въпреки проблемите и трудностите хокеистите на Питсбърг Пингуинс не се предават и продължават битката за втора поредна купа Стенли. 

Сидни Кросби се отчете с гол и асистенция и помогна на отбора да победи Отава Сенатърс с 3:2 и да изравни резултата в серията на 2-2 победи. Мач №5 ще бъде в залата на Пингвините. 

Вратарят Мат Мъри замени Марк-Андре Флюри за първото си участие в плейофите през този сезон и се отчете с 24 спасявания, включително с някои много важни в последните секунди, за да запази победата. 

Питсбърг поведе с 3:0, след като Оли Маата вкара секунди преди края на първата третина и попадения на Кросби и Думулен до средата на втората. Кларк Маккартър обаче върна една шайба за домакините, а Том Паят направи нещата интересни с попадение 5 минути преди края на мача. Гостите обаче удържаха. 

„Имаше някои неща, които можех  да направя и по-добре, но като цяло се чувствах комфортно“ коментира Мъри, който миналата година бе с основен принос за триумфа на отбора, но в началото на настоящите елиминации получи контузия.