Торино шокира Интер за победата с 2:1 насред “Сан Сиро”. “Биковете” направиха пълен обрат, след като изоставаха в резултата след гол на Мауро Икарди, но неговият голям враг Макси Лопес изкова успеха на гостите. 

Аржентинският таран беше замесен и в двете попадения за гостите, дело на Кристиан Молинаро и Андреа Белоти. Интер доигра мача с 9 човека, след като в Жоао Миранда и Юто Нагатомо бяха изгонени в средата на второто полувреме. 

След тази загуба Интер на практика се “отказа” от борбата за третото място, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига. “Нерадзурите” са на пета позиция с 55 точки, с една по-малко от четвъртия Фиорентина и на 8 зад третия Рома. Торино пък се изкачи до 11-то място с 36 точки. 

Още преди първият съдийски сигнал стана скандал, който не бе изненада за никого. Нападателят на Торино Макси Лопес отказа да стисне ръката на Маури Икарди. Историята там е ясна - капитанът на Интер открадна съпругата на сънародника си. На почивката Икарди заяви, че “някои хора са арогантни”. Това се случи за втори път, като първият бе в мача между Интер и Сампдория от миналия сезон. По-късно двубоят между двамата бивши приятели и съотборници се оказа решаващ за изхода на мача. 

Икарди изведе “нерадзурите” напред в резултата в 17-та минута. Нападателят, който се завърна в игра след лечение на контузия, вкара без проблеми дузпа, отсъдена за игра с ръка на Емилиано Морети в наказателното си поле. До края на първото полувреме Икарди стреля неточно с левия крак, а удар на Жоао Миранда мина на сантиметри от гредата. 

Началото на второто полувреме беше повече от интересно. В 52-та минута Андреа Белоти изскочи сам срещу Самир Ханданович, но стражът на Интер направи поредното си феноменално спасяване. 

В 55-та минута обаче и Ханданович нямаше какво да направи. Макси Лопес и Кристиан Молинаро комбинираха успешно в наказателното поле на домакините и полузащитникът технично намери далечния ъгъл, за да направи 1:1. Това беше първи гол на Молинаро за последните две години. 

Ситуацията за Интер стана още по-лоша само две минути по-късно, когато Миранда спъна Белоти и беше изгонен за втори жълт картон. 

Интер опита да излезе от ситуацията и в 65-та минута Перишич бе близо до втори гол след индивидуален пробив. След още три минути Икарди стреля опасно с глава, но Падели спаси. 

Така дойде 73-та минута, когато Макси Лопес пак изработи гол за Торино. Аржентинецът пусна нов пас с пета, този път към Андреа Белоти, който бе спънат от Юто  Нагатомо в наказателното поле на “нерадзурите”. Реферът беше категоричен - дузпа за гостите и нов червен картон за домакините. Белоти вкара без проблеми на Ханданович и направи 2:1. 

До края “нерадзурите” опитаха да стигнат до равенството, но вече с двама човека по-малко това бе невъзможно. Нещо повече - в добавеното време Басели удари гредата зад Ханданович с удар от границата на наказателното поле. 

Интер - Торино 1:2

1:0 Мауро Икарди 17’-д

1:1 Кристиан Молинаро 55’

1:2 Андреа Белоти 73’-д

Интер: Ханданович, Сантон (85 - Едер), Миранда, Жезус, Нагатомо, Медел, Брозович, Ляич (59 - Мирийо), Паласио, Перишич, Икарди (71 - Биабиани)

Торино: Падели, Морети, Янсон, Бово, Перес, Оби (56 - Басели), Вивес (67 - Гаци), Бенаси (79 - Фарнеруд), Молинаро, Белоти, Лопес