Треньорът на Ювентус Антонио Конте бе на седмото небе след страхотната победа над Каляри с 3:1, която отборът постигна късно снощи.

Торинци губеха в резултата с 0:1, но намериха сили да обърнат и да стигнат до трите точки, въпреки че отборът изпусна и дузпа.

С този успех Конте подобри рекорда на Фабио Капело по брой събрани точки. Под негово ръководство за цялата година отборът събра общо 94 точки, докато преди седем години Капело събра с Юве, с точка по-малко.

Алесандро Матри вкара два гола за успеха, а Мирко Вучинич добави едно попадение. Артуро Видал пък пропусна дузпа за отбора.

"Днес ние показахме нашият гняв и нашата безпощадност, които ни позволиха да съберем 94 точки за 2012 година и да подобрим рекорда на Фабио Капело", заяви Конте след мача.

"Това бе една истинска демонстрация на сила и в крайна сметка завършваме подобаващо годината - с победа", добави той.

"С Вучинич се разбрахме да го използвам само в краен случай и в крайна сметка видяхте какво стана. Той влезе и вкара гол. Мирко знае как да бележи и как да създава положения за съотбориците си, той е основна част от нашия отбор", каза още специалистът.

Той отбеляза също, че е доволен от представянето на Артуро Видал през второто полувреме, макар че чилиецът пропусна дузпа.