Прекрасният фаул срещу Олимпиакос, зашеметяващото изпълнение срещу Емполи, далечният гол с Аталанта и незабравимото победно попадение срещу Торино в последната секунда, когато Юве беше с човек по-малко на терена. Има толкова много причини да се смята, че Андреа Пирло още е сред най-ключовите играчи.

Още по темата

 


За това ударът, че най-вероятно няма да играе в реванша срещу Борусия (Дортмунд) в Шампионска лига, е толкова съкрушителен за „черно-белите“ тифози. Но има добри предзнаменования, когато Пирло отсъства.

Това не е разтърсвало в голяма степен „бианконерите“. В действителност те са записали по-голям процент победи без него, отколкото с него. Ветеранът е пропуснал 16 мача, а е взел участие в 22 срещи през сезона. Без него успехите са 68,8%, а с него 63,6%, изчисли goal.com. Това се дължи основно на повечето равенства, когато Пирло е на терена.

Без легендата, Юве вкарва по-малко голове, но и допуска по-малко, каквато ще е основната цел на „Сигнал Идуна Парк“. От началото на сезона, когато Пирло е на терена, „старата госпожа“ се е разписала 41 пъти и е допуснала 17 попадения във вратата си. Без него статистиката е 32 срещу 7.

Неговият опит няма как да не липсва в Германия, но далеч по-борбените Артуро Видал, Пол Погба и Клаудио Маркизио имат всички предпоставки да се справят с тежката задача. Но трябва да се отбележи още, че когато Пирло играе, Юве има само една загуба през сезона – 0:1 от Олимпиакос, а без него отборът е падал 3 пъти – от Атлетико (Мадрид) (0:1), Дженоа (0:1) и Фиорентина (1:2).