Голям удар е на път да претърпи Ювентус преди реванша с Борусия (Дортмунд) от 1/8-финалите в Шампионска лига.

Още по темата

 


Лидерът в халфовата линия на „бианконерите“ Андреа Пирло почти сигурно ще отпадне за мача на стадион „Сигнал Идуна Парк“.

Последният фитнес тест показа, че италианският национал ще е готов за срещата на сезона за „черно-белите“, но контузията в бедрото отново се е обадила и той пропусна днешната тренировка.

В лагера на „старата госпожа“ са песимисти, че Пирло ще се възстанови до сряда вечер, когато е двубоят между двата отбора.

Това не е единственото главоболие за Масимилиано Алегри. С травми са още Квадво Асамоа и Мартин Касарес, а Аднреа Бардзали има много да наваксва, тъй като скоро се завърна в игра след тежка контузия.

Очаква се треньорът на Юве отново да заложи на схема 4-3-1-2, а на мястото на Пирло ще започне Роберто Перейра. Именно той замени ветерана в първия мач между двата отбора, когато бившият футболист на Милан получи травмата.

Президентът на „черно-белите“ Андреа Аниели пък се опита да свали напрежението от футболистите, заявявайки, че двубоят в Германия няма да реши сезона на Юве.

„Един мач не може да заличи цялостното представяне. Ако пролетта още играеш на всички фронтове, значи се справяш добре“, каза босът на италианския шампион.

Юве е убедителен лидер в Серия „А“ с 14 точки и мач повече от Рома, на 1/2-финал за Купата на Италия е, където загуби първата среща от Фиорентина с 1:2 в Торино, а срещу Дортмунд има преднина от 2:1 след сблъсъка помежду им на Апенините.