Жесток удар е на път да получи Ювентус след страхотната победа с 3:0 над Борусия (Дортмунд), която класира отбора на 1/4-финалите в Шампионска лига.

Звездата на „бианконерите“ Пол Погба се контузи в 27-ата минута на „Сигнал Идуна Парк“ и беше заменен принудително от Андреа Бардзали.

Има опасност френският национал да се възстановява един месец, ако диагнозата му се потвърди – мускулна травма в бедрото.

22-годишният футболист, който миналата седмица празнува рожден ден, напусна терена накуцвайки, а след това седна на скамейката, където не сдържа сълзите си. Съотборниците му се опитаха да го утешат, но без сериозен успех.

След края на мача в Германия Погба закуцука към автобуса на Юве, което показва, че контузията му не е лека. Той имаше проблеми още преди срещата, заради което не игра срещу Палермо (1:0) в Серия „А“ и явно положението му се е усложнило.

Ако диагнозата на халфа се потвърди, почти сигурно той ще пропусне първия 1/4-финален мач на Юве в Шампионска лига, който ще се играе на 14 или 15 април. Жребият за фазата в най-силния клубен турнир ще се тегли утре от 13:00 ч.

От началото на сезона най-добрият млад футболисти на световното първенство в Бразилия има 30 мача във всички турнири, в които е вкарал 8 гола.