Милан и Интер се нуждаят от революция и да последват примера на хегемона в Италия Ювентус. Това обяви известният футболен агент Мино Райола пред La Stampa.

Още по темата

 

“И двата клуба се нуждаят от коренна промяна. Ако не се направи революция, няма да стигнат до никъде”, заяви Райола, но стигна и по-далеч, нападайки президента на Италианската футболна федерация Карло Тавекио.

„Той е позор, но не само той е виновен за цялостната ситуация на футбола в страната. Трябва да се вземе пример от Германия и Холандия“, изригна агентът, след което под прицел попаднаха Силвио Берлускони и Масимо Морати.

„Берлускони беше премиер на тази страна, ако се вгледате в семейството на Морати, той беше кмет на Милано. Но никой не построи стадион за отбора си. Какво ви говори това?“.

„В Италия вече няма качествени треньори. Това го казвам от 3 години, но никой не ме слуша. Те са свикнали да дават предимство на старите и опитните играчи. В страните, където дават шанс на младите, се развиват. Системата в Серия „А“ е грешна“.

„Ювентус е от друга планета. Но трябва да бъдем честни – това е политика, която започна от Лучано Моджи и тогавашните директори. Ювентус има огромно предимство пред останалите, въпреки Калчополи, който е италиански фарс и скандал“.

„Рестартираха се чудесно и днес са по-напред от всички от гледна точка на организация, стадион, приходи“, каза Райола, а накрая заяви, че трансферният прозорец трябва да е отворен по-дълго време.