Италианският шампион Ювентус изравни рекордна си за най-много поредни победи в Серия "А" – 12, след като надделя с 4:0 при гостуването на коравия отбор на Киево.

В герой за "старата госпожа" се превърна Алваро Мората, който с двата си гола още през първото полувреме предреши крайния изход на срещата. По този начин испанският национал показа, че излиза от кризата, в която се намираше от началото на сезона, след като през седмицата се разписа два пъти и при успеха с 3:0 над Интер за Купата на Италия. Останалите попадения във Верона пък бяха дело на Алекс Сандро и Пол Погба.

Така за първи от старта на кампанията "старата госпожа" излезе начело в класирането. Торинци имат 48 точки, с една повече от Наполи, който след малко приема Емполи. Веронци пък са на 10-та позиция с 27 т.

Мартин Касерес смени Джорджо Киелини в титулярния състав на гостите, Алекс Сандро се появи на мястото на наказания Патрис Евра, а Мората във втора поредна среща започна от 1-ата минута. Домакините също имаха кадрови проблеми и атака им поведоха третият и четвъртият избор пред треньора Роландо Маран – Пол-Жозе М’Поку и Роберто Инглесе.


Двубоят на стадион "Марк Антонио Бентагоди" започна във високо темпо и още в 4-ата минута Мората намери непокрития Сандро на границата на наказателното поле, но изстрелът на бразилеца не беше добър и излезе в аут. 120 секунди по-късно обаче нямаше какво да помогне на "летящите магаренца".

Стефан Лихтщайнер проби отляво и пусна пас по земя към далечната греда, където Мората се измъкна от ръба на засадата и бутна топката във вратата за 1:0! След гола торинци продължиха да контролират събитията на терена и малко по-късно Пол Погба беше спънат на удобна позиция. Пауло Дибала центрира остро,  в първия момент защитата на Киево не изчисти, но в крайна сметка Албано Бизари улови кълбото.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0Cmn7t3M-kk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

После Юве продължи да бъде господар, но на няколко пъти Дибала и Мората не успяха да оползотворят открилите им се възможности. В 27-ата минута Сами Кедира проби отлично, навлезе в наказателното поле и намери Дибала, който шутира, Бизари изби, след което Мората не се ориентира добре и не успя да направи добавка. "Старата госпожа" продължи да натиска и след половин час игра организира контра, чрез Погба. При нея гостите имаха числено предимство – петима срещу четирима, но френският национал реши да я завършва сам със силен удар, който вратарят изби.

4 минути по-късно Кедира сбърка при изнасянето на топката и Иван Радованович стреля по земя, но Джанлуиджи Буфон внимаваше и без проблеми улови. В 40-ата минута логичното се случи и торинци удвоиха преднината си. Дибала проби в наказателното поле, с къс пас намери Кедира, който пусна успоредно на голлинията, където Мората отново се разписа – 2:0!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MnvhvBtoN-k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Втората част стартира с положение за Киево, след като Валтер Бирса центрира отлично от фаул във вратарското поле, където трима футболисти на домакините се разминаха с кълбото. В 60-ата минута преднината на Юве набъбна на 3:0! Лихтщайнер с поредния си пробив намери Погба на точката на дузпата, халфът пусна към връхлитащия Алекс Сандро, който с безпощаден шут вкара втория си гол за отбора.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9Uwn1ueJmzo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

5 минути по-късно гостите бяха близо до нов гол. "Летящите магаренца" сбъркаха при изнасянето на топката, Погба я открадна и намери Лихтщайнер. Той се опита да върне към французина точно пред вратата, но Бизари го изпревари. Секунди след това обаче десетката на Юве се разписа. Той получи от Дибала, справи се с противников защитник и с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл направи 4:0.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GJomxpMMU34" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края Сандро и Погба уцелиха гредата, а Буфон показа класа след удар на Инглесе.

Киево – Ювентус 0:4

Голмайстори:

0:2 Мората (6, 40)
0:3 Сандро (60)
0:4 Погба (67)

Киево: Бизари, Сардо, Дайнели, Фрей, Качаторе, Кастро, Радованович (61-Пинци), Ригони, Бирса (68-Пелисиер), М’Поку (73-Гоби), Инглесе
Треньор: Роландо Маран

Ювентус: Буфон, Касерес, Бонучи, Бардзали, Лихтщайнер (80-Падоин), Кедира (46-Стураро), Маркизио (69-Ернанес), Погба, Сандро, Мората, Дибала
Треньор: Макс Алегри

Верона, ст.: "Марк Антонио Бентагоди"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Радованивич Сардо (Киево); Сандо, Ернанес (Ювентус)