Вече е напълно сигурно, че Даниел Алвеш ще напусне Ювентус през това лято. Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на клуба Джузепе Марота. 

„Дани Алвеш реши, че иска да промени обстановката, така че ние стигнахме до споразумение да се разделим и му желаем всичко най-хубаво. Тук не става въпрос за разрив, а за мотивация, която е от ключово значение за всеки футболист“ заяви Марота пред „Гадзета дело Спорт“. 

34-годишният бразилец направи впечатляващ сезон, като помогна на торинци да спечелят дубъл на домашна сцена и да стигнат до финала в Шампионската лига, където загубиха от Реал Мадрид. 

Последваха обаче проблеми в отношенията между играч и клуб, а и феновете също не останаха доволни от някои изпълнения на защитника, който миналото лято подписа с Ювентус за две години след впечатляващ престой в Испания, където игра за Севиля и Барселона. 

При това положение се очаква съвсем скоро да се стигне до официалното му преминаване в Манчестър Сити, който отдавна е фаворит за подписа му, въпреки че и Челси е в борбата за него.