Спортният директор на Рома Мончи коментира информациите, че шампионът Ювентус ще се опита да измъкне халфа на "вълците" Кевин Строотман.

Трансферното гуру категорично заяви, че "бианконерите" не са преговаряли за холандския национал. "Не сме имали никакъв контакт. Фокусирани сме върху изграждането на силен отбор и няма какво да добавя по темата", каза още Мончи по време на официалното представяне на новото попълнение Грегори Дефрел, който беше взет под наем от Сасуоло срещу 5 млн. евро. В договора за френското крило има и клауза за откупуването му за 15 млн. евро.

Припомняме, че Строотман има освобождаваща клауза от 45 млн. евро и Юве може да я задейства без разрешението на Рома. Именно по този начин рекордьорът по титли в Италия привлече Миралем Пянич от "Олимпико" преди година. Единственият въпрос е дали Строотман ще се съгласи да премине при торинци.

"Старата госпожа" търси нов полузащитник, като останалите спрягани имена са на Матео Ковачич от Реал Мадрид, Блес Матюиди от ПСЖ и Стивън Нзонзи от Севиля.