Левски най-накрая ще направи пробив в Лига Европа, защото ще успее да елиминира Марибор, а след това и шотландския Абъдрийн. Това мнение изрази анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Сините" днес посрещат словенците в реванша, който ще се играе на препълнения до краен предел стадион "Георги Аспарухов". Сблъсъкът започва в 20.00 часа и ще може да се проследи на живо в Gol.bg. "Резултатът от първия мач – 0:0, е коварен, но Левски игра много добре в Словения и ще спечели днес. Това са мачовете, които носят пари на клуба. Всеки може да играе с Верея и Горна Оряховица", каза Майкъла, след което коментира работата на Люпко Петрович.

"Не е променил кой знае какво, но знае перфектно как да играе в турнирните мачове. Разбира се, нужен е и малко късмет. Следващият съперник Абъдрийн не е нищо особено. Видяхме Селтик какво направи (б.р. - загубата с 0:1 от полупрофесионалния Линкълн Ред Импс), така че този отбор не опасен. Но българското първенство падна на такова ниво, че се страхуваме от всеки", добави Илиев.

Той даде и оптимистична прогноза за Берое. Старозагорци днес от 19.00 часа гостуват на ХИК в Хелзинки, като първият двубой у нас завърши 1:1. "Ще е тежко, защото Берое трябва да вкара гол на всяка цена. Очаквам да изиграят срещата правилно и да продължат напред след изпълнение на дузпи", завърши Майкъла.