Монтана - Нефтохимик
Положението на Монтана е много лошо. Ако отборът не спечели този мач, напълно възможно е да има промени, включително и при треньора. И Стевица Кузмановски, и играчите му си дават сметка за това и ще направят всичко по силите си да победят Нефтохимик. Няма никаква разлика в класите на двата отбора. Напрежението ще властва в двубоя, не очаквам спектакъл, а по-скоро напрегнат мач. Ще победи отборът, който вкара един гол. Според мен този тим ще е Монтана.
Прогноза 1

Локомотив Пд - Верея
Въпреки стреса, който изживяха футболистите на Локомотив срещу Славия, аз вярвам, че те са добър отбор и ще искат пред собствена публика на Лаута да се извинят на феновете с победа. Сигурен съм, че мачът ще е интересен. Верея също е симпатичен отбор, събраха точки, а и играят със самочувствие. Зрителите ще останат доволни от мача.
Прогноза 1 

Ботев Пд - Локомотив ГО
Положението на Локомотив Горна Оряховица е като това на Монтана. Отборът няма много точки, а и играе без самочувствие. Вижда се, че ръководството на тима прави всичко, за да повиши класата, като привлече двама много силни централни нападатели. Смея да твърдя, че аз съм открил Курьор за българския футбол, а на Генков пък бях наставник в младежкия национален отбор. Познавам ги добре и съм сигурен, че ще свършат добра работа за Локомотив. Ботев има много проблеми и според мен в най-добрия случай могат да стигнат до равен резултат.
Прогноза Х2

Левски - Пирин
Левски набра инерция след поредица от добри мачове. Освен това се намира в оптимална форма. Разликата в класите също е огромна и "сините" няма да имат проблем с победата. Пирин по принцип е неудобен съперник за Левски, играят винаги мотивирано на Герена, но в момента няма класата да бъде равностоен.
Прогноза 1

Лудогорец - Славия
Двата отбора нямат допирателна в класите. Но Лудогорец играе непостоянно в първенството. Донякъде това е разбираемо с оглед на сериозната програма в Шампионската лига. Използвам повода да ги поздравя за добрата игра и добрия резултат срещу Базел. Трябва обаче да намерят баланс в представянето си и на двата фронта. Имат качество за два равностойни отбора и не трябва да правят много грешки в Първа лига, за да не се озорват в наваксването на точките след това. В конкретния мач мисля, че ще победят без проблем.
Прогноза 1

ЦСКА-София - Черно море
Нещата в ЦСКА-София не са много добри. Има разминаване на амбиция, цели и класа. Не разбирам как е възможно играчи, които си довел днес в отбора, утре да играят титуляри. Това го няма никъде, те не се познават, не са тренирали заедно или в най-добрия случай са на една или две тренировки. И хоп - титуляри. Не ми е работа да коментирам "опитния" треньор Йорданеску и работата му. Има си шефове, те да го оценяват, но отборът не играе добре и лъкатушенето в резултатите е резонно. Срещу Черно море ще искат да се извинят на публиката, която ги подкрепя. Със сигурност ги чакат тежки минути срещу гостите от Черно море.
Прогноза 1

Берое - Дунав
Берое най-сетне намира себе си, започна да печели. Все още обаче отборът играе тромаво. Дунав е във вихъра на добрата форма и резултати. Затова и са лидери, очаква ни безкрайно интересен мач. Гостите са в по-добро състояние и за мен са фаворит за успех, макар и да са гости.
Прогноза Х2

Александър Станков, специално за "7 дни спорт"