България има реални шансове да се класира за световното първенство през 2018 г. в Русия. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Лъвовете" постигнаха гръмка победа с 2:0 над Холандия в София, която ни върна в играта за 2-то място в Група "А" на квалификациите. В момента на заветната позиция, която дава право на участие на бараж, се намира Швеция с точка повече от българите. Лидер е фаворитът Франция.

"Когато биеш Холандия, имаш шансове да се класираш на световното", заяви Майкъла пред нашата медия. "Победата беше напълно заслужена. Личи си професионалната работа на Петър Хубчев. С изцяло нов състав тотално надигра колегата си Дани Блинд. Хубчев е сред най-добрите български специалисти и при него няма отпускане. Предполагам, че смени Ивелин Попов заради няколко тактически грешки и симулация, с която едва не ни остави с човек по-малко на терена", добави Майкъла.

Той заяви още, че това е най-слабият холандски отбор, който е гледал, но този факт по никакъв начин не омаловажи представянето на "лъвовете". "Тактически бяхме перфектни, защитавахме се отлично, играхме като отбор. След първия престой на Пламен Марков, това е най-голямата победа за България. Нямам никакви забележки за представянето ни. Важна роля за това изигра и страхотна база, на която има превъзходни условия за подготовка", завърши Майкъла.

Припомняме, че последното участие на България на световно първенство е през 1998 г. във Франция. Тогава "лъвовете" направиха 0:0 с Парагвай и загубиха с 0:1 от Нигерия и 1:6 от Испания и завършиха на последната 4-та позиция в Група D.