Абсурдни индивидуални грешки провалиха националния отбор при гостуването на Холандия. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Галерия


България отстъпи с 1:3 световната квалификация в Амстердам, с което шансовете ни за участие на бараж се сведоха до минимум. Въпреки това бившият защитник похвали "лъвовете" за представянето им срещу Швеция (3:2) и "лалетата".

Майкъла посочи още една основна причина за поражението в Ниската земя. "Нямаме нужната физическа подготовка и това се дължи на първенството ни. Отборът не може да изиграе два тежки мача за три дни. Треньорите у нас трябва да наблегнат върху този аспект. Футболистите не трябва да се учат в националния отбор, там трябва да са завършени. Мачът беше много правилно проведен тактически и Петър Хубчев гледа много реално на случващото се. С този треньорски щаб имаме добра перспектива", заяви Илиев.

Относно индивидуалните грешки, той обясни: "Непростимо е да имаме петима защитници в наказателното поле и противник от втора линия да бъде изпускан, след което да ни вкара гол. Казвам го като бивш футболист, бивш бранител. Това е абсурдна ситуация, но се дължи на умората. Лошото е, че нямаме голям талант и всеки мач трябва да се играе на 120%. И тук отново идва проблемът с физическата подготовка", завърши Майкъла.