Италианският плеймейкър Андреа Пирло се сбогува с Европа след четирите години с Ювентус. Легендата започва ново приключение в Ню Йорк Сити. С великолепните си качества, Маестрото успя да спечели възхищението на футболния свят през годините. Ето какво казват хората за Пирло.

Още по темата

 

"Когато го видя да играе с топката, се чудя дали аз мога да се стичам за футболист". Дженаро Гатузо, бивш съотборник в Милан.

"Андреа е уникален, мога да го сравня само с Шави". Чезаре Прандели, бивш селекционер на Италия.

"Фантастичен футболист, който има страхотен поглед върху играта. Използването на ума е много важен аспект в този спорт. Не става само с използване на крака". Холандската легенда Йохан Кройф.

"Всеки път, когато видя Пирло да играе, се чувствам щастлив. Вечно ще изглежда млад. Милан направи чудесен подарък на Ювентус". Фабио Капело, бивш треньор на двата отбора.

"Да играеш с Пирло е фантастично. Всеки ден можете да научите нещо ново от него. Той е топ играч в продължение на много години. Когато го видя, винаги искам да съм като него". Вече бившият съотборник на Пирло в Юве – Пол Погба.

"Пирло е мълчалив лидер, той говори с краката си. Той е шампион и е в състояние да се адаптира във всяка обстановка. Има класа, интелект, личност. Знае как да бъде от решаващо значение за всеки отбор". Марчело Липи, бивш селекционер на Италия.

"Бях го гледал по телевизията, но е толкова различно да се играе рамо до рамо с него. Това е невероятно. Винаги съм наблюдавал играта му и съм се опитвал да открадна някои тайни". Алваро Мората, бивш съотборник в Юве.

"Пирло е световен еталон на най-високо ниво. Неговите свободни удари са всеизвестни, винаги е чест да играя срещу него". Андрес Иниеста, Барселона, Испания.

"Когато го видях да играе, си помислих: "Бог съществува", защото футболните му умения са невероятни". Джанлуиджи Буфон, бивш съотборник в Ювентус и Италия.

"Андреа е страхотен. Нямам прилагателни, за да го опиша". Карло Анчелоти, бивш треньор в Милан.

"Пирло наистина ме впечатли. Той е пълен с талант". Дейвид Бекъм, бивш съотборник с Милан.

"Винаги съм считал Пирло за най-добрия италиански футболист. Толкова много пъти съм се изправял срещу него – от мачовете на младежките формации на Италия и Испания, на световни и европейски първенства, финали... Мога да ви уверя, че е безспорен шампион. Преди 18 години беше звездата на отбора, още е такъв. Винаги е бил ключов играч". Шави, бивш футболист на Барселона и Испания.