Българската звезда в сноуборда Радослав Янков даде интервю специално за репортера на Bulgaria ON AIR  Ваня Симонска. В него той заяви, че Александра Жекова му помага със съвети и добави, че голямото внимание го изморява. Янков се върна и към състезанията в Банско, където спечели първия старт, а във втория се класира на финал, но нелепо падане го лиши от нов успех. Ето какво каза той:

- Радо, какви са емоциите след участието ти в Банско и следващите цели?
- Още не мога да се отърся от емоциите. Беше доста натоварен и емоционален уикенд. Надявам се сега в самолета да имам малко време да почина и да остана сам със себе си, за да направя равносметка на двете състезания.

- Да те върна към триумфа от петък. Кой момент беше по-силен за теб – като финишира или като се качи на върха на подиума?
- Може би, когато финиширах, знаех, че съм първи и беше много емоционален момент, публиката се изправи на крака и всички беше страхотно. Усетих го като сън.

- По-мотивиращо ли е да се състезаваш пред родна публика?
- Да, тъй като имаше много хора. На други места са по-малко. Получи се прекрасно състезание и съм сигурен, че и всички пред телевизора са ме подкрепяли.

- Определено успя да запалиш много българи по сноуборда. Мислиш ли, че почитателите на този спорт у нас вече са повече?
- Още след миналата година доста деца се запалиха по този спорт и съм сигурен, че след състезанието в България ще станат още повече.

- В неделя падна и това те лиши от победата. Колко те беше яд след това?
- Много, защото знаех, че водя. После гледах видео и видях, че преднината ми беше голяма. Силите ми бяха на свършване, но тези два дни се чувствах добре, във форма. Яд, че паднах, по-добре да бях загубил с каране.

- Времето беше доста лошо – дъжд, мокър сняг, но въпреки това организаторите се справиха. Какво е твоето мнение?
- Да, справиха се, защото имаше около 15 см нов сняг и те успяха да подготвят и изчистят трасето по най-добрия начин. Това е много важно, защото пистата трябва да бъде много равностойна. На друго място едва ли щеше да има състезание.

- Получи голяма подкрепа и от другата ни звезда в сноуборда – Александра Жекова. Колко сте близки с нея?
- Да, успя да дойде на двете състезания. Близки сме, познаваме се и тренираме заедно доста години през лятото. Има ли сме съвместни лагери и като по-опитен състезател от мен, ми е давала съвети.

- След триумфа ти миналата година, вниманието към теб е по-голямо. Уморява ли те това или повече те ласкае?
- Ясно е, че ласкателството го има, но ме изморява, защото всички са заинтересовани от ежедневието ми, тренировките, състезанията и т.н. Не е лесно, но ще се опитам да се абстрахирам от тези неща и да свикна с този начин на живот.

- В родния ти Чепеларе какво е отношението?
- Всички са радостни, щастливи и ме подкрепят с пълна сила. Много хора бяха дошли от там. Получих много съобщения, обаждания и хората са възхитени и са доволни, че спечелих пред родна публика.

- Кой беше най-милият поздрав?
- Доста бяха, не мога да ги подредя така. Разбира се, баща ми беше там, най-близките ми хора и когато те ме поздравяват лично, е най-хубавото нещо.

- Защо избра сноуборда, а не ските?
- Като много малък съм започнал на ски и на 8 г. се преориентирам в сноуборда, благодарение на родителите ми. Те ме записаха в местния клуб и до ден днешен се занимавам с това и обичам този спорт.

- Сега можем ли да видим Радослав Янков на ски?
- Да, но в края на сезона с приятели за развлечение.

- Къде обичаш да караш в свободното си време?
- Най-много обичам в моя край, тъй като ми е удобно, близо, но почти нямам възможност да го правя. През повечето време тренираме в чужбина. Сега след следващото състезание може да направим лагер в Пампорово, но всичко зависи от времето.

- Остана водач в паралелните дисциплини. Какво да очакваме от теб и ще можеш ли да повториш успеха от миналата година?
- Колкото по-напред вървят състезанията, толкова по-малко мисля за това нещо. Лидер съм, но това няма голямо значение, защото има още стартове и виждате, че винаги има различен победител. Всички са много равностойни и гледам да се концентрирам старт за старт.