Днес е денят, който всички родни фенове на тениса, а и като цяло на спорта, очакват с голямо нетърпение. Защо ли? Защото днес Григор Димитров за първи път ще излезе на родна земя в официален мач от турнир, от сериите на ATP.

Друг е въпросът, че от съвсем скоро можем да се похвалим с честта да организираме толкова мащабно за родните стандарти събитие. Сега обаче ситуацията е малко различна. И не защото ще играе просто Григор, а защото този път нашето момче се намира в най-добрата форма, в своята кариера.

Трофей в Бризбън и 1/2-финал в Мелбърн, където изпусна два скрити мачбола срещу Рафа Надал. Уау! Това е наистина впечатляващо. Очакванията сега са Гришо да се пребори и за трофея на родна земя. Всички го искаме и всички го подкрепяме. Той го заслужава. И вече се държи като наистина голям българин и патриот.

До преди година го плюеха, че е отказал участие на турнира в София, но пък бяха забравени важни детайли - програмата на един тенисист с големи амбиции не се прави от днес за утре. Нека забравим всички предразсъдъци и да подкрепим Григор, защото той наистина го заслужава. Първото препятствие е полякът Йержи Янович срещу когото нашенецът ще се изправи не преди 18:00 часа. 

Давай Гришо! Време е да покажеш, че си сред най-добрите. Цяла България е с теб. 

"Следи коефициентите за срещите от ATP Sofia тук" 

Калоян Ангелов, Gol.bg