„Добрите хора са успешни!“ – така Димитър Бербатов описа жеста от страна на световноизвестните футболисти, които уважиха каузата му и пристигнаха в София за благотворителния мач, който се състоя снощи у нас. И да – оказва се, че успехът и добротата имат връзка. Защото „големите“ хора имат „големи“ сърца!  

Едни от най-доказаните имена във футбола като Димитър Бербатов, Луиш Фиго, Йенс Леман, Райън Гигс, Пол Скоулс, Христо Стоичков, Стилян Петров, Мартин Петров и още, и още…допринесоха за усмивките на хиляди любители на футбола в България, както и на децата, които искат да „станат“ като тях.

А освен за прекрасните емоции на зрителите, тези футболисти помогнаха и за каузата, с която е ангажирана фондацията на Димитър Бербатов – а именно развитието на талантливите български деца! 

Седмици преди грандиозния футболен спектакъл на националния стадион „Васил Левски“ типично по нашенски имаше всевъзможни спекулации относно продажбата на билетите и колко пълен ще е стадионът и други. Е, дано всички са доволни – стадионът бе пълен, атмосферата бе хубава, а най-важното едни успешни деца в науката, спорта, изкуствата получиха онова внимание и уважение, което заслужават.

Пред погледите и аплодисментите на 40 000 души, те получиха призове за постиженията си. А най-важното приходите от пропуските ще отидат пак за тях – за успешните, можещи и талантливи деца на България! Заради всичко това можем само да кажем – благодаря ти, Митко! Ти успя! Доказа, че доброто наистина взима превес въпреки всичко, въпреки обстоятелствата, въпреки трудностите. 

И знаете ли – пожелавам си да се раждат и развиват повече личности като Бербатов по нашите ширини! Защото България има нужда от такива хора, хора със сърца – успешни и позитивни. И не е задължително да бъдат спортисти, защото когато искаш да твориш добрини – сферата на реализация няма значение. Митко ни даде пример как се прави, от всички нас зависи да продължим започнатото!

Ваня Симонска, Bulgaria ON AIR

специално за Gol.bg