Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев е провел среща с футболистите на Левски. На нея шефът на сините е уверил, че ситуацията в клуба ще се подобри.

Той е благодарил на играчите, че продължават да играят отговорно, въпреки че не са получавали месечни възнаграждения за 2015 година.

С появяването си пред тима Иво Тонев е успял да разведри обстановката в отбора заради безпаричието. Той е говорил честно пред състава и им е обяснил каква е ситуацията. Но и че се надява на положителен изход от нея.

Очаква се на „Герена“ да намерят средства, за да платят поне част от дължимото на отбора преди полуфинала-реванш за Купата на България срещу Лудогорец. Той е в сряда, 29 април. Пари трябва да осигури и мажоритарният собственик на клуба Тодор Батков, който е на бизнес пътуване в чужбина.

Срещата с разградчани е изключително важна за краткосрочното бъдеще на клуба. През спечелването на купата минава участие на сините в Лига Европа следващия сезон.

Ако това се случи, то сините имат уверения, че ще получат финансова помощ от две компании под формата на спонсорски договори. Ако обаче отборът за втора поредна година пропусне евротурнирите, то ще се наложат нови големи рестрикции в бюджета.