Бъдещето на Атанас Курдов е изцяло в ръцете на Левски. Това заяви специално за Gol.bg бащата на нападателя и негов представител Петър Курдов.

Бившият футболист на Байер Леверкузен тренира със "сините" от началото на подготовката и успя да вкара два гола и даде една асистенция в трите контроли до момента. Стойчо Стоев и Георги Иванов-Гонзо казаха, че са доволни от представянето на Курдов, но за да подпише, трябва да оправи проблемите си с бившия клуб Астана, където треньор е Станимир Стоилов.

Петър Курдов обаче заяви, че синът му от 1 юни е свободен агент по всички правила на ФИФА и УЕФА и бъдещето на нападателя в момента зависи само от Левски.

"Не знам какво става. По принцип от 1 юни е свободен агент по всички правила на ФИФА и УЕФА. Вече кой как ще го тълкува, е друг въпрос. Говорил съм с Международния отдел на БФС и те могат да кажат какво се случва. За мен въпросителни няма и мнението ми е, че всичко е в ръцете на Левски. Договорът на Наско с Астана е прекратен едностранно. Миналата седмица президентът на Астана се срещна в Москва с Руди Василев и Мирчо Димитров по негово настояване. Искаше споразумение, защото много добре знае, че ФИФА ще го осъди и цифрата по неустойките по договора ще е много сериозна", каза Курдов пред нашата медия.