БФС излезе с официално изявление по повод последните публикации, че служител от "Цар Иван Асен II" е изнасял конфиденциална информация по делото на Левски срещу централата в Спортния арбитражен съд Лозана.

"Във връзка с появилите се в публичното пространство изявления на представители на клубове, ангажирани по делото на ПФК Левски срещу БФС и 9 футболни клуба, Българският футболен съюз категорично заявява, че чрез нито един свой служител не е изнасял и няма намерение да изнася документи от кореспонденцията, свързана с въпросното дело. Подробности от хода на делото станаха достояние на медиите именно чрез въпросните представители на клубове, което е директно нарушение на Кодекса на Арбитражния спортен съд в Лозана, за което съдът бе своевременно информиран и реагира".

"В същото време тотално в разрез с добрия тон на нормалната комуникация представител на ПФК Левски продължи да си служи в медиите с обидни квалификации по адрес на Българския футболен съюз и неговите служители. По тази причина ще изследваме всички правни възможности, за да защитим своите права и репутация в съда", гласи съобщението.

Предполага се, че БФС визира адвокатът по спортно право Георги Градев, който представлява Левски в Лозана и е в открита война с футболната централа и най-вече със заместник изпълнителния директор Павел Колев.