До дни в екипа на Петрович в Левски ще влезе Нешко Милованович, пише "Тема спорт".

Носителят на КЕШ с Цървена звезда през 1991 година е получил разрешение от ръководството да доведе сънародника си на "Герена". Бившият нападател на Левски разполага с "Про" лиценз. Той го изкара през 2014 година в Сараево, но по време на следването си води практически уроци в България. Нешко проведе няколко занимания с юношеските формации на "Герена". След като получи "Про" лиценз, сърбинът работи в Раднички Крагуевац. В кариерата си на футболист Милованович игра при "сините" през сезоните 1999/2000 и 2000/2001, след което премина в Локо Пд. С Левски спечели две титли и една Купа на България, а с "черно-белите" стана шампион през 2004 г.

Левски ще се довери на Асен Букарев за разузнаването на съперника във втория квалификационен кръг на Лига Европа Марибор, съобщава още вестникът. Двубоите със словенците са на 14 и 21 юли. Първата среща е на стадион "Людски врът", като се очаква "сините" бъдат подкрепени от сериозна агитка. Асистентът на Люпко Петрович Асен Букарев почти сигурно ще бъде пратен да наблюдава на живо някоя от контролите на 13-кратния шампион на Словения. Засега това е в процес на уточняване. Най-вероятно това ще бъде спарингът или с първенеца на Румъния Астра Гюргево на 6 юли или с този на Шотландия Селтик на 9 юли.

Проверката с "детелините" ще се играе на стадион "Людски врът", но на този етап не е ясен началния й час. Не е изключено Букарев да гледа на живо и двете контроли, след което да изготви анализ и да го предостави на Петрович. Люпко вече е изгледал доста мачове на Марибор. Футболистите също бяха запознати с играта на словенците на няколко пъти. В следващите дни сръбският специалист ще направи по-сериозен разбор на отбора за силните и слабите страни на съперника, в който се подвизава бившият нападател на Литекс Миливое Новакович.