Андрей Желязков призна, че не е бил удобен за мениджърските игри в Левски и най-вероятно за това е бил уволнен. Жужо вече не е главен мениджър и скаут на „сините“, а днес на негово място беше назначен Георги Чиликов.

„Бях предизвестен чрез едно уведомително писмо, че договорът ми се прекратява поради предстоящото настъпване на пенсионна възраст. Това е официалната причина, която е написана, но за мен лично има нещо друго. Предполагам може би от смяната на собствеността. Вътрешно знам откъде идват нещата. Аз го предчувствах отдавна това нещо. Г-н Баждеков ме извика миналия четвъртък. По цивилизован начин стигнахме до споразумение, което подписахме вчера“, заяви Желязков пред БНР.

„В заповедта ми за назначаване пишеше главен мениджър и главен скаут. Доста отговорна длъжност и човек не трябва да прави компромиси със себе си, когато става въпрос за гледане на играчи и за привличане на играчи. И заради това може би там някъде се объркаха нещата. Попречих на някои мениджъри, които не можаха да си направят нещата. Защото имах предложения да гледам над 620 души. Само от чистачката нямах предложение.

Доволен съм от това, което съм свършил. Не съм позволил да идват футболисти без качества или с качества, каквито имаме ние. От както бях на работа са дошли двама души. Симон Сандберг, за когото ме критикуваха най-много, но смея да твърдя, че това е футболист, който след 2-3 години ще играе в шведския национален отбор.

Другият беше Аниете. Знам, че той не беше във форма, но държах да го привлечем, защото отпред имахме само двама играчи, които нямаха опит. Нар, Бабатунде и Краев имаха нужда от точно такъв играч до себе си. Разделяме се с много добри чувства, защото за трите месеца, които бях на работа, мерилото са резултатите. В момента „Левски“ е на върха“, каза още Андрей Желязков.