Валери Божинов иска да се завърна в Левски до края на сезона. Според "България днес", нападател вече е разговарял с Елин Топузаков и Даниел Боримиров по темата. 

Двамата вече дори бяха възпети в поредния артистичен епизода на Божинката от Белград. Надеждите му са, че ще се сетят за него и ще се смилят над кариерата му.

Божигол се оказа нежелан в сегашния си отбор "Партизан" и докато другите футболисти са на подготовка, той припява в Белград и си пуска клипчета в социалните мрежи. Ръководството на Партизан е в патова ситуация заради българския си нападател. Сръбският клуб желае да го продаде, защото договорът му изтича през лятото. Божинов обаче отказал няколко оферти. "Разговаряме с няколко клуба, но Божинов досега отхвърли предложенията. Ще видим какъв ще е статусът му, когато се върнем в Белград", коментира спортният директор на сръбския гранд Мило Вазура.

Той призна, че Валери самоволно е отишъл на преговори в Швейцария. "Валери Божинов своеволно отиде на преговори в Швейцария и не се върна до заминаването за Кипър", каза още директорът. Според информации в сръбски медии "гробарите" искат за нашия 300 000 евро.

Самият Божинов имал намерение да направи друго предложение на Партизан, а именно раздяла по взаимно съгласие. Така или иначе той ще си тръгне без пари през лятото, но ще трябва да му се плащат заплатите дотогава.